Lang leve de koningin: dit zijn de golfparels in het vaderland van jarige Máxima (2024)

Wie droomt er niet van? Een rondreis door het Zuid-Amerikaanse land van de oneindige vergezichten, uitgestrekte pampa’s en uitmuntende keuken. En nog beter: als je een bezoek aan Argentinië kunt combineren met een uitstapje naar de mooiste golfbanen. Koningin Máxima Zorreguieta viert vandaag haar 53e verjaardag en dat bekronen we met een overzicht van alles wat haar vaderland te bieden heeft op golfgebied, en meer.

De successerie Máxima, die in Nederland nu massaal wordt bekeken op Videoland, laat menig reishart sneller kloppen. De gepassioneerde tango danst elegant op je beeldscherm. Het is weer eens wat anders dan de Spaanse of Portugese Costa's en de golfresorts in Florida. Argentinië beschikt over golfbanen van topkwaliteit, kent de beste restaurants en heeft een zalig klimaat. Het immense land strekt zich van noord naar zuid uit in circa 3.700 kilometer en van oost naar west in ca. 1.400 kilometer. Nederland past daar maar liefst 75 keer in.

Van de Iguazú-watervallen in het noordoosten tot het 'einde van de wereld' Ushuaia

Iedere uithoek van het land kent haar unieke schoonheid. Neem alleen al de Iguazú-watervallen in het noordoosten tegenover het 'einde van de wereld' Ushuaia als zuidelijkste stad ter wereld. En wat te denken van de adembenemende Perito Moreno-gletsjer inPatagonië, de wijnvelden bij Mendoza of het dansen van de tango in Buenos Aires. Enfin, voor ieder wat wils: cultuur, natuur, culinaire hoogstandjes en dus prachtige golfbanen.

Pilará Golf Club

Vanuit Europa landen de meeste reizigersin Buenos Aires, de hoofdstad. Tevens de geboortestad van Koningin Máxima Zorreguieta. De stad doet ergens Europees aan met zijn mooie brede avenues, parken, monumentale gebouwen, cafés en musea. Na een dagje cultuur snuiven, de tango dansen en een goede nachtrust ben je niet ver verwijderd van Pilará Golf Club ten noordwesten van Buenos Aires. Deze baan is ontworpen door Jack Nicklaus en toegankelijk voor alle niveaus waarbij je de grootste uitdaging tegenkomt rondom en op de greens. Pilará is de enige golfbaan in Argentinië die is ontworpen door Nicklaus. Kortom, een fijne baan om mee te beginnen als eerste golfervaring in Argentinië.

Omringd door besneeuwde toppen van de Andes

Vanuit Buenos Aires kun je een binnenlandse vlucht maken naar Bariloche, tegen de grens met buurland Chili in het westen. Bariloche is beroemd vanwege de chocolade en ligt aan de oevers van het Nahuel Huapi-meer en wordt omringd door de besneeuwde toppen van de Andes. Dit zorgt voor spectaculaire uitzichten en een fotogenieke omgeving.

Een van de favoriete hotels van Máxima en Willem-Alexander

Het gebied is een magneet voor liefhebbers van outdoor activiteiten zoals wandelen, vissen, kajakken en wildwatervaren. Te midden van de grandioze meren ligt Lao Lao Resort Golf & Spa (zie foto bovenaan). Het is een van de favoriete hotels van Máxima en Willem-Alexander. De golfbaan van het resort is relatief kort en precisie is hier belangrijker dan afstand, tenminste tot hole 18. De holes worden omringd door met sneeuw bedekte bergtoppen en bossen. Het meer komt ook regelmatig in het spel, bijvoorbeeld op de 18e hole, een par 3 met van tee tot green uitsluitend water. Laat jij je afleiden door het natuurschoon?

Lang leve de koningin: dit zijn de golfparels in het vaderland van jarige Máxima (2)

De beste wijnen in Mendoza

Laat vooral de wijnregio Mendoza niet links liggen.Dit is de belangrijkste wijnregio van Argentinië en wereldwijd beroemd om haar malbec-wijnen.Er zijn honderden wijnhuizen (bodega's), variërend van kleine familiebedrijven tot grote commerciële producenten. Of je nu een wijnliefhebber bent, een avonturier op zoek naar actie, of iemand die geïnteresseerd is in cultuur en gastronomie, in Mendoza kan je je geluk niet op.

Bij Mendoza ligt de vrij jonge golfbaan Mendoza Norte Golf Club. Op de website staatgeschreven: 'En el Norte juega mejor',wat betekent: in het noorden speel je beter. Dat wil je toch zelf ervaren? De 18-holes (par 71) golfbaan wordt gekenmerkt door haar bergachtige woestijnontwerp waarbij hellingen en ravijnen niet ontbreken in de aanwezigheid van inheemse plantensoorten.

In dezelfde regio ligt ookClub de Campo Mendoza. Deze fraaie golfclub was vroeger een mooi country house met een grote olijfboomgaard. Nog steeds vind je hier volop olijfbomen. Op de achtergrond zie je de grillige bergen van de Andes. De baan is vlak, maar de grootste uitdagingen zijn te vinden rond de greens.

Lang leve de koningin: dit zijn de golfparels in het vaderland van jarige Máxima (3)

De grens over

In het noordoosten van Argentinië kletteren de Iguazú-watervallen met een immens geweld vanaf zo'n 80 meter naar beneden. Ze liggen op de grens met Brazilië, maar het grootste gedeelte van het natuurschouwspel speelt zich af aan Argentijnse zijde.Het zijn ongeveer 275 afzonderlijke watervallen en cascades, die zich over een breedte van bijna 2,7 kilometer uitstrekken en maken het daarmee een van de grootste watervalcomplexen ter wereld.Je kunt er een boottocht maken vanuit beide landen.

Vlakbij ligt de Iguassu Falls Golf Club in Brazilië.De baan ligt in een prachtige natuurlijke omgeving, dicht bij het regenwoud en de watervallen, wat zorgt voor een unieke en schilderachtige golfervaring.De fairways zijn erg breed, met strategisch geplaatste bunkers die je aan het twijfelen brengen, neem je course management dus mee! De greens zijn klein en vereisen precisie voor je approach. Een magische (en tropische) ervaring gegarandeerd!

Schud voordat je terug naar Nederland keert nog even de golfheupjes los in Buenos Aires en je bent weer helemaal opgeladen.

Deze ontdekkingsreis door Argentinië is te boeken via Pin High Golftravel
Reisdatum: 10 tot 24 maart 2025
Je speelt 5 verschillende golfbanen en ontdekt de prachtige cultuur en natuur die het enorme land rijk is.
>> Meer informatie over deze 15-daagse reis

Lang leve de koningin: dit zijn de golfparels in het vaderland van jarige Máxima (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 6249

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.